rainbow
Bee Painter

V Varstvu otrok Vrhovci je izdatna pozornost je namenjena spodbujanju razvoja socialnih veščin kot temelja za uspešno delovanje otroka v socialnem okolju.

Ljudje smo bitja odnosov - skoznje spoznavamo tako sebe kot soljudi, se učimo, razvijamo, rastemo in preko njih soustvarjamo svojo resničnost. Odnosi, ki jih vzpostavimo na začetku naše življenjske poti, imajo zelo pomembno vlogo v našem nadaljnjem življenju. Če so pozitivni, spodbudni, če nas motivirajo in nam omogočajo, da se razvijamo v vseh svojih potencialih, potem je to najboljša podlaga za zadovoljno in uspešno krmarjenje skozi življenjske ovinke. V nasprotnem primeru pa nas lahko negativni, obremenjujoči, zavirajoči odnosi hromijo, utesnjujejo in nam ne pustijo, da bi v popolnosti razprostrli svoja krila.

Otroci so v prvih letih življenja izjemno dojemljivi in tudi občutljivi za dogajanje okrog sebe. Izrednega pomena je, da z njimi soustvarjamo pristne, prijetne in vzpodbudne odnose, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju in sodelovanju. Ne le besede, ampak tudi in predvsem naša dejanja so tista, s katerimi dajemo zgled in vzgajamo.  

Vzgojiteljica

Maša Sternad

Ustanoviteljica zasebnega varstva, po izobrazbi socialna pedagoginja z večletnimi izkušnjami dela na področju socialne in predšolske pedagogike, soustanoviteljica Društva za penalno in postpenalno obravnavo Prestop, avtorica številnih strokovnih prispevkov, po duši pa zelo preprosto in spontano dekle, ki se ne boji življenjskih izzivov. Ker verjamem, da lahko delaš dobro samo takrat, ko v delu tudi uživaš, sem se podala na samostojno podjetniško pot, ki me vsakodnevno navdihuje s svojo raznolikostjo in mi omogoča, da se razvijam tako osebno kot tudi strokovno. Pri delu z otroki stremim k temu, da soustvarjamo pristne in spoštljive odnose, izjemno pomembna se mi zdita strokovnost in etičnost dela, zato v ospredje vedno postavljam otrokovo korist. Verjamem, da odrasli vzgajamo predvsem z zgledom, pri čemer pa moramo znati ohraniti avtonomijo vsakega otroka in njegovega družinskega sistema kot edinstvene celote s svojimi posebnostmi. 

 

 

Zaupanja vredno. Strokovno. Odgovorno.